Alisas Fisksoppa (2-4 personer)

  • 1 benfri filé torsk
  • 1 benfri filé lax
  • 1 paprika
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja eller annan olja
  • 1 burk/förpackning krossade tomater
  • 8 dl vatten
  • 2 fisk eller grönsaksbuljonger
  • Salt (1 tsk)
  • Cayennepeppar (2 krm)
  • Gurkmeja (en halv till 1 tsk)
  • 1 lagerblad

Gör såhär:

  • Finhacka vitlöken. Skär paprikan i små bitar. Skala och skär morot i bitar.
  • Fräs vitlöken i lite olja. Tillsätt paprikan och morotsbitarna. Lägg resten av ingredienser i en kastrull utom fisk. Låt koka 15 minuter.
  • Skär fisken i bitar och låt koka med i soppan de sista 5 minutrarna. Smaka av med salt och cayennepeppar.
fisk, gi, soppa,

Kommentera

Publiceras ej