Alisas Fisksoppa (2-4 personer)
- 1 benfri filé torsk
- 1 benfri filé lax
- 1 paprika
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- Olivolja eller annan olja
- 1 burk/förpackning krossade tomater
- 8 dl vatten
- 2 fisk eller grönsaksbuljonger
- Salt (1 tsk)
- Cayennepeppar (2 krm)
- Gurkmeja (en halv till 1 tsk)
- 1 lagerblad
Gör såhär:
- Finhacka vitlöken. Skär paprikan i små bitar. Skala och skär morot i bitar.
- Fräs vitlöken i lite olja. Tillsätt paprikan och morotsbitarna. Lägg resten av ingredienser i en kastrull utom fisk. Låt koka 15 minuter.
- Skär fisken i bitar och låt koka med i soppan de sista 5 minutrarna. Smaka av med salt och cayennepeppar.
Från: alisagonzalez.se
fisk,
gi,
soppa,
Kommentera