Korvgryta

 

Ingredienser:

  • Valfri korv – Jag hade Solna Korvs Falukorv, så god! Ca 500 gram
  • En halv gullök
  • 2-3 blad purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • En näve babyspenat
  • En halv röd paprika
  • 150-200 gram kikärtor (redan tillagade)
  • Burk krossade tomater
  • Smör för stekning
  • Svartpeppar
  • Koriander
  • Örtsalt
  • Paprikapulver
  • 1-2 dl vatten.

Gör såhär:

  1. Hacka gullöken, purjolöken, vitlöken, paprika och spenaten.
  2. Värm en stekpanna med smör och fräs de hackade grönsakerna i några minuter.
  3. Skär korven i mellanstora bitar och tillsätt i stekpannan tillsammans med kikärtorna.
  4. Stek allt tills korven och grönsakerna får en gyllene färg.
  5. Krydda och rör om. Tillsätt de krossade tomaterna och vattnet.
  6. Koka upp på svag värme i ca 5 min.
  7. Servera med valfri tillbehör. Vi hade vitt ris.
falukorv, kikärtor, korv,

Kommentera

Publiceras ej