Rostad brysselkål

  • 500g brysselkål
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk citronjuice
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • riven parmesan
  • 1 msk smör (om man vill)

Gör såhär:

  • Värm en stekpanna med oljan. Pressa vitlöken och dela brysselkålen i fyra bitar. Häll sedan allt in i stekpannan och börja steka på medelvärme.
  • När brysselkålen börjat bli lite bruna, tillsätt om du vill en matsked smör (det gör de lite mjukare & saftigare). Pressa citronsåses över. Salta & peppra.
  • När brysselkålen fått en fin färg och blivit mjuka, häll över de i en skål och strö över valfri mängd pearmesanost & rör om.
bulgur, fetaost, färsbiffar, gi, pannbiffar,

Kommentera

Publiceras ej