Ingredienser färsspett:

  • Nötköttsfärs
  • 2 ägg
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ½ tsk pesto
  • Salt
  • Timjan
  • Köttfärskrydda
  • Spiskummin
  • Basilika
  • Citronskal (ca 2 tsk)
  • Smör till stekning
  • Grillpinnar

Följ sedan bild anvisningarna ovan för att göra färsspettarna.

Ingredienser kall potatissallad:

  • Valfri mängd potatis
  • 2 äggulor
  • Olja
  • Salt
  • Citron
  • Basilika
  • 1 gullök
  • Basilika

Gör såhär:

  • Skala och skär potatisen i mellan stora bitar och koka upp. När potatisarna kokat klart ställ de på ett kallt ställe och låt de svalna.
  • Vispa ihop äggulorna för hand och under tiden du vispar tillsätt försiktigt olja. Vispa utan att stanna upp tills äggulorna fått en fast gul/vit form och liknar, ja, majonäs. Tillsätt salt och citron och rör om. Observera att det inte är lätt att göra majonäs hemma så det kan behövas massa ägg för första gången då det lätt blir fel. Men ha tålamod.
  • Hacka löken i strimlor och skölj den sedan rikligt med vatten och salt för att minska styrkan i löken.
  • När potatisen kallnat rör ihop den med majonnäsen, löken och tillsätt basilika eller persilja.

Färdigt!  Servera med ajvar eller valfri sås till. Muuuuums.

Från: alisagonzalez.se

gi, kött, köttfärs, potatis, potatissallad, sallad,

Kommentera

Publiceras ej