IMG_6694

Kanelbullar på bakpulver (då vi ej hade jäst hemma & jag inte orkade gå och handla). De blev faktiskt fantastisk goda. Så här nedan får ni receptet:

Ingredienser – Deg:

  • 3,5 tsk bakpulver
  • 75 gram smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 dl socker
  • 1 krm salt
  • 7 dl mjöl

Ingredienser – Fyllning:

  • 50 gram smör
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk kanel

Ingredienser – Garnering:

  • 1 ägg
  • Krossad mandel

Gör såhär:

  1. Smält smöret och blanda ner i mjölken. Tillsätt salt och socker och rör om.
  2. Ha i vetemjöl och bakpulver och arbeta den väl, gärna med maskin. Degen ska bli mjuk och smidig utan att vara torr.
  3. Kavla ut degen till en stor rektangulär platta. Bred på smör med en slickepott, strö över kanel och socker och rulla ihop.
  4. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar.
  5. Pensla bullarna med vispat ägg och strö över den krossade mandeln.
  6. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter.

Personligen tycker jag att det inte är någon smakskillnad alls på dessa bullar, bakade på bakpulver istället för jäst. Garneringen med den krossade mandeln var verkligen otroligt gott  Jag gillar inte pärlsocker & så hade vi inte det hemma heller.

Från: alisagonzalez.se

bakpulver, fika, kanelbullar,

Kommentera

Publiceras ej