Pastagratäng:

  • 7 dl valfri pasta (vi blandade vit fiber penne & füsili)
  • 400 gram köttfärs
  • 1 st valfri lök (vi blandade gullök & salladslök)
  • 1 burk krossade tomater
  • 1,5 vitlöksklyfta
  • 3-4 dl riven ost

Gör såhär:

  •  Koka pastan enligt anvisningar.
  • Sätt ugnen på 250 °.
  • Hacka löken.
  • Hetta upp matfett i stekpannan och bryn köttfärs tillsammans med löken.
  • Tillsätt tomatkross, vitlök och låt småputtra ca 5 minuter. Smaka av med kryddor (salt, peppar, köttfärskrydda, paprikakrydda, spiskummin etc)
  • Varva pasta och köttfärsröra i en eldfast form. Häll över osten och gratinera i 10 minuter högt upp i ugnen.
köttfärs, köttfärs, pasta,

Kommentera

Publiceras ej