GI – Fyllda paprikor:

4 paprikor – 2 röda, 2 gula
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
150 gr fetaost
300 gr nötfärs
8 – 10 champignoner
1 tsk oregano
salt&peppar
smör

Gör såhär:

1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Skär av toppen på paprikorna och kärna ur dem.

3. Skala och finhacka vitlök och lök.
4. Skär champignonerna i skivor.
5. Skär fetaosten i tärningar.
6. Smält smöret i en stekpanna, bryn vitlök och lök lätt, tillsätt champignonerna, köttfärsen, fetaosten, krydda med salt&peppar, oregano och blanda i någon minut.
7. Fyll paprikorna med färsen, toppa med en skiva fetaost och placera dem en smörad ugnssäker form.
8. Placera formen mitt i ugnen och stek i 250°, 20-25 minuter, tills färsen är genomgräddad. Dekorera med persilja och servera!

Från: alisagonzalez.se

fetaost, gi, kött, köttfärs, paprika,

Kommentera

Publiceras ej