Nu tänkte jag dela med mig om gårdagens middag och dagens lunch. En enkel men ”lyxigare” version av husmanskost. Riktigt gott och smakfullt.

Ingredienser för 4 portioner:

  • 500 g falukorv
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk socker
  • smör till stekning
  • 4 ägg
  • blomkål
  • creme fraiche
  • vitpeppar
  • timjan

 

Gör såhär:

  1. Skär falukorven i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek den i smör.
  2. Koka upp blomkålen med lite salt.
  3. Skala och skär löken i ringar. Stek dem i rikligt med smör och vid slutet, tillsätt socker för en sötare mer karamelliserad smak.
  4. När blomkålen blivit mjuk mixa ihop den med valfri mängd av creme fraiche, smör och vitpeppar.
  5. Ta fram äggen ur kylen i tid så att de antar rumstemperatur. Stek äggen och krydda med salt och peppar. Servera och toppa med färsk timjan.

Från: alisagonzalez.se

blomkål, falukorv, gi, korv,

Kommentera

Publiceras ej