Nu tänkte jag dela med mig om gårdagens middag och dagens lunch. En enkel men ”lyxigare” version av husmanskost. Riktigt gott och smakfullt.
Ingredienser för 4 portioner:
- 500 g falukorv
- salt och malen vitpeppar
- 2 gula lökar
- 2 tsk socker
- smör till stekning
- 4 ägg
- blomkål
- creme fraiche
- vitpeppar
- timjan
Gör såhär:
- Skär falukorven i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek den i smör.
- Koka upp blomkålen med lite salt.
- Skala och skär löken i ringar. Stek dem i rikligt med smör och vid slutet, tillsätt socker för en sötare mer karamelliserad smak.
- När blomkålen blivit mjuk mixa ihop den med valfri mängd av creme fraiche, smör och vitpeppar.
- Ta fram äggen ur kylen i tid så att de antar rumstemperatur. Stek äggen och krydda med salt och peppar. Servera och toppa med färsk timjan.
Från: alisagonzalez.se
blomkål,
falukorv,
gi,
korv,
Kommentera