023-vert

Ingredienser för 4 personer:

  • 3 msk       olivolja
  • 1 st     rödlök, liten
  • 1 st     vitlöksklyfta
  • 150 g     kikärtor, kokta
  • 2,5 dl     quinoa
  • 1 dl     parmesan, färskriven (vi skippade den)
  • salt och malen svartpeppa

Gör såhär:

  • Skala och hacka rödlöken fint. Skala och hacka vitlöken grovt. Värm 3 msk olivolja i
    en tjockbottnad kastrull. Fräs löken i oljan.
  • Lägg i färdigkokt quinoa och fräs under
    omrörning. Rör ner kikärtorna.
  • Tillsätt parmesanosten och krydda med
    salt och svartpeppar. Hetta upp och servera genast till exempelvis kräftstjärtar.

Till det stekte jag skivor av choritzo (hittade en choritzo med 94 % kött, magiskt) och sambon fick vanlig Dennis korv (30% kött, urk). Det var verkligen super gott och jag tror att quinotto blir minst lika gott som en kall rätt.

Från: alisagonzalez.se

falukorv, gi, kikärtor, korv, kött,

Kommentera

Publiceras ej