Ingredienser för 4 personer:
- 3 msk olivolja
- 1 st rödlök, liten
- 1 st vitlöksklyfta
- 150 g kikärtor, kokta
- 2,5 dl quinoa
- 1 dl parmesan, färskriven (vi skippade den)
- salt och malen svartpeppa
Gör såhär:
- Skala och hacka rödlöken fint. Skala och hacka vitlöken grovt. Värm 3 msk olivolja i
en tjockbottnad kastrull. Fräs löken i oljan. - Lägg i färdigkokt quinoa och fräs under
omrörning. Rör ner kikärtorna. - Tillsätt parmesanosten och krydda med
salt och svartpeppar. Hetta upp och servera genast till exempelvis kräftstjärtar.
Till det stekte jag skivor av choritzo (hittade en choritzo med 94 % kött, magiskt) och sambon fick vanlig Dennis korv (30% kött, urk). Det var verkligen super gott och jag tror att quinotto blir minst lika gott som en kall rätt.
Från: alisagonzalez.se
falukorv,
gi,
kikärtor,
korv,
kött,
Kommentera